Paul Hoogenboom

klarinet


 'Het Klein Staand Filharmonisch Blazersensemble.'


'Een eigenzinnige combinatie van hout en koper', bestaande uit Ruud Bouman, trompet en Paul Hoogenboom, klarinet en Hans Sparla, trombone.

Het trio is ontstaan naar aanleiding van het spelen vanTrio Allegria van de Amerikaanse componist William Prunty, dat een van ons 'op de plank' had liggen. 

Het bleek een interessant stuk, zie de YouTube link onder aan de bladzijde, maar het was ook het enige bestaande werk voor deze instrumentatie. We waren er enthousiast over de bijzondere klankschakeringen, van pasteltinten tot scherpe kleurcontrasten, die deze instrumenten opleveren en dat heeft een aantal componisten geïnspireerd voor trio F3 te gaan schrijven.

Een en ander heeft geleid tot een CD met muziek van zeven Tilburgse componisten. De presentatie was op 23 oktober 2011 in de kapel van het Cenakel in Tilburg. Het Theater van de Verloren Tijd heeft de muziek aangekondigd en van toepasselijke gedichten voorzien. Zie subpagina: Tilburgse componisten.

De componisten zijn Jan van Dijk, Henk Stoop, Fons Mommers, Frans Kerkhofs, Frank Crijns, Andreas van Zoelen en Jacq Palinckx.

Jan van Dijk is o.a. jarenlang docent compositie geweest aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en genoemde componisten zijn direct of indirect leerlingen van hem geweest en hij kan beschouwd worden als de leermeester van een hele generatie componisten, waaronder direct of indirect ook boven genoemde.

De CD is te bestellen via f3tilburg@gmail.com à € 16.50 incl. verzending.

Trio Allegria 1 Allegro Giusto